26 Nisan 2024 Cuma

Odamızdan üyelere “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” eğitimi

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Resul Çam, Odamız üyeleri ile bir araya gelerek İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programları hakkında bilgi verdi.

Odamız Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen program sonrasında konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Resul Çam; “HİBE programı bilgilendirilmesi sonrasında tekrar OSGB firmaları ve çok tehlikeli statüde bulunan firmalar ile istişareler yapıldı. Sonuç olarak firmalarımızın toz ve gaz ölçüm işlemlerinin ilimiz dışından yüksek ücretler ile yapıldığı ve bu konuda bir tesis üretilmesi, bu durumun tamamen ücretsiz bir şekilde yapılabileceği konusu gündeme geldi. Bu ortamlarda çalışan personellerin maruz kaldıkları zehirli gaz ve tozların yaşlanma sürecinde ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkardığı, bu hususlarda bilinçlenmeleri ve bu durumun kadercilik anlayışı değil bir meslek hastalığı olduğu konusunda bilgilendirilmelerini amaçladık. Ayrıca inşaat sektörü ve yine tehlikeli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için sanal gerçeklik laboratuarı oluşturularak çalışanların sanal kurgu ile hazırlanmış ortamda tehlikeli işleri nasıl yapabilecekleri hakkında bir eğitim ortamının hazırlanması konusunda fikir ortaya çıkardık. Bu konuda personellerin başına gelebilecek tüm ölümlü kaza,sakat kalma durumu gibi kazaların gerçek ortamlarda sanal kurgu ile önceden kendilerine gösterilerek tedbirli olmaları hususunda bir program düzenleyeceğiz. Bu gibi eğitimlerin toplum ve firma yararına olabilecek şekilde firmaların üzerinde bulunan yükü azatlaması ve işletmelerin yükünü üstlenmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı çalışan, mutlu aile ve mutlu işveren politikasını benimsetmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.