14.1 C
Tokat
28 Mart 2024 Perşembe

spot_img

Tarım Akademisyenlerle Konuşuldu

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr Ali Çelik, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin katılımıyla düzenlenen tarım toplantısına katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr Ali Çelik, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin katılımıyla düzenlenen tarım toplantısına katıldı.

Tokat çiftçisinin zenginleşmesi ve Tokat’ın kıymetli ovalarının değerlendirilmesi için Tarım Tokat kapsamında çeşitli çalışmalar başlatan Vali Dr. Ozan Balcı, tarım sektöründe hizmet veren kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve TOGÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri ile bir araya geldiği toplantıda “Çiftçinin, üretimin, tarımın dostuyuz.” dedi.

Taşlıçiftlik Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda TOGÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri yapılan akademik çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, tarım sektörü temsilcileri de kurumlarında sürdürülen faaliyetlerle ilgili katılımcılara sunum yaptılar.

Tokat tarımında üretimin arttırılıp, çiftçinin zenginleşmesi için değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarımın dostuyuz, çiftçimizi güçlendireceğiz” dedi.

Tokat’ta Tarım İçin Gücümüzü Birleştirelim
Tokat’ın Türk tarımının parlayan yıldızı olacağını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, TOGÜ Ziraat Fakültesinin köklü ve kaliteli bir fakülte olduğunu belirterek, burada tarımı ilgilendiren her alanda çalışmalar yapıldığını ifade etti. Tokat’ta Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapılacağını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokatlı vatandaşlarımız tarımdan anlayan ve üretmeyi seven insanlarımız. Tokat’ın ovaları da tarım yapmaya elverişli ovalar. Tokat’ta tarım için her şey hazır. Gücümüzü, enerjimizi birleştirelim, Tokat’ı da tarımda çiftçilerin kazandığı Türkiye’ye örnek bir şehir yapalım. Burası tarımdan zenginleşebilir, potansiyeli çok yüksek. “ dedi.

Memleketimizin Tarımı Parlayacak
Vali Dr. Ozan Balcı, tarımda üniversite ve pratik hayatın birlikteliğini göstermek için komisyon kurulmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Biz de komisyonu geliştirerek, destek vereceğiz. Sonuçta çiftçimizin cebine para girsin istiyoruz. Memleketimiz ve milletimiz zenginleşsin. İşi yapmanın huzuru bizlere yeter. Tokat tarımı daha çok gelişsin diye birlik içinde çalışacağız. Çiftçi zenginleşecekse, üretim olacaksa, memleketin tarımı parlayacaksa bunun emrinde olmaktan daha büyük bir gurur yoktur. Benim hedefim memleketin milletin emrinde olmak. Birlikte bir çalışma yapalım. Tokat’ta hem işbirliği hem ziraat fakültesi hem de üretim bir numara olsun.” diye konuştu.

Toplantıya TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin, Tarım ve Orman İl Müdürü Orman Şahin, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, DSİ Şube Müdürü Ali Çetinkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik ile Ziraat Fakültesi akademisyenleri katıldı. 

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler