15.1 C
Tokat
19 Nisan 2024 Cuma

spot_img

TOKAT İLİ İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU KURULUYOR

Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, ilimizde Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu kurmak için harekete geçti.

Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, ilimizde Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu kurmak için harekete geçti. Konu ile ilgili Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün temel görevleri istihdamın korunması, istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve işsizlik sigortası işlemlerinin yapılması amacıyla yerel ve ulusal düzeyde politikalar üretmek ve üretilen politikalar baz alınarak çalışmalar gerçekleştirmektir. Bu görev bilinci ile Kurumumuz, 1946 yılından bugüne değişen ve gelişen işgücü piyasası koşullarını dikkate alarak her sene hizmet kalitesini nitel ve nicel olarak artırmaktadır. Kurumumuzun gündemde olan en son çalışma ise İnsan Kaynakları Platformu çalışmasıdır.

Genel Müdürlüğümüz Kurumumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde 81 ilde İnsan Kaynakları Platformu oluşturulması talimatını vermiştir. Bu kapsamda ilimizde 10 ve üzeri çalışanı olan ve bünyesinde insan kaynakları meslek elemanı olarak görev yapan personel istihdam eden firmaların yer alacağı Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu oluşturulmasına İl Müdürlüğümüzce karar verilmiştir. Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu fizibilite çalışması İl Müdürlüğümüzce tamamlanmış, sektörel olarak aynı veya benzer işyerleri gruplandırılmış ve ilimiz için önem arz eden STK’larımız ile görüş alışverişi yapmak amacıyla bu toplantı gerçekleştirilmiştir.

Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu ile ilimizde sektörel olarak aynı veya benzer olan firmaların insan kaynakları personellerinin tanışması/kaynaşması, sektörel problemlerin konuşularak firmaların birbirlerine teknik destek vermeleri, firmaların personel ihtiyaçlarının Kurumumuz aracılığı ile daha fazla karşılanması, Kurum teşvik ve hizmetlerinden firmaların daha hızlı haberdar olmaları amaçlanmaktadır. Oluşturulacak Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu dahilinde whatsup veya mail grupları oluşturulacak, dört ayda bir Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu toplanacak, İŞKUR teşvikleri anlatılacak, firmaların ortak sorunları konuşulacaktır. Platform üyelerinin talepleri doğrultusunda bir sonraki toplantıya ilimizdeki kamu kurum-kuruluşları ve işgücü piyasası ile alakalı sivil toplum kuruluşlarından ( SGK, KOSGEB, TSO,OKA, GOP Üniversitesi, engelliler derneği vb) görevli uzmanlar davet edilebilecek, firmaların ihtiyaç duyduğu bilgilendirme sunumlarının yapılmasına olanak sağlanacaktır.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler