17.1 C
Tokat
28 Mart 2024 Perşembe

spot_img

TOSKAP TANITIM ve BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tokat’ta “Birlikte Varız” sloganıyla hayata geçen Tokat Sivil Kalkınma Platformu, Tokat TSO Seyirtepe Tesislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla kamuoyuna ve ziyaretçilere tanıtıldı

TOSKAP TANITIM ve BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 

Tokat’ta “Birlikte Varız” sloganıyla hayata geçen Tokat Sivil Kalkınma Platformu, Tokat TSO Seyirtepe Tesislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla kamuoyuna ve ziyaretçilere tanıtıldı. 

Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küspeci, Tokat Belediye Başkanı Av Eyüp Eroğlu, Tokat Ak Parti İl Başkanı Metin Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Liderleri ve davetlilerin katıldığı bilgilendirme toplantısı hazırlanan tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. 

TOSKAP Kurucular Kurulu Üyeleri olan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Ali Çelik, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler, Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen ve Tokat Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan’ın ve Kurucular Kurulu Üyesi olmasına rağmen  toplantıya katılamayan Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora’nın platforma büyük destek verdiklerini söyleyen Platformun İcra Kurulu Genel Sekreteri Kadir Özbilgin, toplantıda ilk söz alan isim oldu. Özbilgin: “Tokatlıların ortaklaşa karar almada ve uygulamada, çıkarlarını dile getirmede, yükümlülüklerini karşılamada ve özellikle de tartışma bazen de çatışma noktalarının çözümünde kullanacakları bir mekanizmaya, bir oluşma ihtiyacının olduğu çok açıktır. Gerek toplumsal aktörlerin kendi aralarında, gerek ise toplumsal aktörlerle kamu yönetimi arasında karşılıklı etkileşimin getireceği birlikte yönetim anlayışına ihtiyacı var. TOSKAP bu ihtiyacı gidermek ve güzel günler görmek için oluşuma katkı verecek olan sizlerin katkısıyla hayat bulacak. Artık hangi sıkıntı olursa olsun Tokatlıların olumsuz ve ayrıştırıcı, zaman ve enerji tüketen, dedikodu, tartışma ve yıkıcı eleştiri tuzağından sıyrılarak kendi alanında mükemmel olmaya çalışması gerekmektedir. TOSKAP’ın amacı siyaset yapmak değildir. Tam tersine siyaset üstü duruşu ile tüm enerjimizi gerçek ve müşterek sorunlarımıza ve bizi geleceğe taşıyacak olan konulara harcayarak; ekonomisiyle, yatırımıyla geleceğin gelişmiş Tokat’ını kurmaktır” diye konuştu. Özbilgin katılımcılara yaptığı sunumla TOSKAP’ın yapısını anlattı.

TOSKAP Kurucular Kurulu adına söz alan isim ise Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Ali Çelik oldu. Başkan Çelik; “Bugün bu şehri çok önemli bir dönüm noktası sayılabilecek önemli bir adımı atmak için, hayırlı bir iş için bir araya geldik. Birlikte düşünüp, beraber çalışıp, birlikte başarma yolunda, selamla başlayan, muhabbetle devam eden, dayanışma ile gelişen ve güzelleşen birlikteliğimize ilk adımı attığımız bu hayırlı buluşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Müslüman müslümanın kardeşidir, birbirinizi seviniz, birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır düsturunu kendisine rehber edinmiş inancın mensuplarıyız. Bugün ve bugünden sonra, ayrılığı, fitneyi, dedikoduyu, iftirayı, neyin olmayacağını ve yargılanamayacağını bir kenara bırakıp, birbirimizi sevmek, omuz omuza vermek, omuzladığımız yükün idrakı, sorumluluğu ile başarmak zorundayız. Bu şehir uzun yıllar sonra iktidarı, muhalefeti, Valisi, Belediye Başkanı, Rektörü, STK’ ları ve gönüllü kuruluşları ile bir sinerji oluşturdu. Bir birliktelik yakaladı. Bundan rahatsız olan, varlığını ve geçimini buna bağlamış şer odaklar teyakkuz halinde taaruza geçti. Yıllarca biraraya gelip bu şehrin yöneticilerine ve kurumlarına iftira atan, dedikodu yapan, birlikteliğimizi bozup birbirimizle olan husumetimizi kendi menfaatleri için fırsata dönüştüren zavallılar deşifre oldunuz, bu tuzağa düşmeyeceğiz. Her kim bunlara prim verirse bu şehre en büyük ihaneti yapar. İnancımızda gıybet, dedikodu ve iftira, affı mümkün olmayan en büyük günahlardandır. Allah, Enfal suresi 30. Cu ayetinde “Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır ve onların üstündedir” diye buyurmuştur. Hepimiz, önce yaşadığımız bu şehrin değerini ve önemini bilmek zorundayız. 8 yıl önce Uluslararası Gıda Konferansı’ nda yabancı bilim adamının bu topraklar için tespitini paylaşmak istiyorum. Milyonlarca yıl önce kıtaların çarpışması sonucu sıkışan her iklimin, her bitkinin var olduğunu, bu bölge yeraltı ve yerüstü kaynaklarının en fazla olduğu, en özel coğrafyadır demişti. 

Enler şehri, Şehr-i derya, medeniyetler kucaklaşmasının merkezi, fethedilen topraklar, Anadolu’ nun maddi ve manevi irşadının başlangıç noktası ve merkezi, 900 adımda 900 yıl gibi daha birçok övgü ile bahsedilen bu özel şehirde yaşamanın insanlık için büyük bir mesuliyeti ve bedeli var. Ümmetin karnını doyurmamız için bize emanet edilen bu topraklarda kendi karnını bile doyuramayan kullar olarak Allah’ ın huzurunda hesaba çekileceğimizin mesuliyeti ile çok çalışmak zorundayız.

Ayrışarak dip yaptık. Birleşerek pik yapacağız. Dün hepimiz şehrimiz için bir şeyler yapmaya çalıştık. Birikimimiz, imkanımız, bütçemiz yeterli olmadığı için tek başımıza sonuç alamadık. Başarırsak şahsımız prim yapacağız diye kimse bize destek olmadı. Hatta engel olmaya kalktılar.  TOSKAP yani Tokat Sivil Kalkınma Platformu ile; bir araya geleceğiz, kısa ve uzun hedeflerimizi belirleyeceğiz. Tartışıp projeler yapacağız. Onlarca kurum, yüzlerce kişi bütçe ve görev dağılımı yapacağız, paydaşları belirleyeceğiz. Bu şehrin sorunlarını çözmek için hepimiz dayanışma ve yardımlaşma içerisinde zoru kolay edecek, imkansızı başaracağız.  Birinin çalışmaması mahcubiyete neden olacağı için herkes daha çok çalışacak. Bir paydaşın başaramaması diğerlerini de etkileyeceği için dayanışmamız artacak. Başarı topluluğa mal edileceği için kıskançlık olmayacak. Niyetimiz halis, gayretimiz çok olacak. Arkamızda binlerce mazlumun duası ve desteği olacak. TOSKAP’ ın ilk işi tarım ve turizm platformlarını revize edip, tarım ve turizm çalıştaylarını yapmak olacak. İlahi kurallara itaat edip şerden hayır, haramdan helal, yanlıştan doğru devşirmeyeceğiz. Şeytanın ve nefsimizin tuzağına düşmeyeceğiz.  Hayırda yarışacak, taksiratı Allah’ a bırakacağız. Yolunuz yolumuz, başarı hepimizin olsun.  Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Toplantıya katılım sağlayan Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat da kurulan platformun hayırlar getirmesini diledi. Başkan Polat: “Sizlere sayın milletvekillerimizin selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Tabi her oluşumun ilk günlerinde bir heyecan, güzel bir şeyler yapma, bir hedefe ulaşma niyeti ile yola çıkılıyor. Biraz önce konuşmacılar da ifade etti, maalesef sürdürülebilirliğin zaman zaman olsa da aksadığını gördük. Geriye baktığımız zaman belki pek çok şey konuşulabilir. Ben çok fazla uzatmadan bu oluşumun her anlamda, spordan sosyal hizmetler noktasında insanlara ulaşmaya, ticaretten tarıma turizme ulaşmasına; bunun da ötesinde şehrin gerek duyduğu bütün projelerinde hükümet nezdinde, belediye nezdinde takip eden, proje üreten, sıkıntıları da çözümleriyle birlikte ortaya koyan bir oluşum olmasını canı gönülden diliyorum. Elbette bu zamana kadar ciddi anlamda yaşadığımız eksiklik bizim birliktelikti. Bu eğer sağlanabilirse hem ticaret anlamında hem de olayların organize edilmesi ve sürdürülebilirliği noktasında bize avantaj sağlayacaktır. Oluşuma destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bugün düzenlenen bu toplantıya katılanların ticari bir amaç için değil, bir düşünceyi, bir kuramı, bir felsefeyi dikte etmek için değil; her şeyden çok değer verdiğimiz memleketimiz için, toprağımız için, Tokatımız için bir araya geldik. Bunu çok önemsiyorum ve platformda emeği geçen tüm icra kuruluna, emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Yapılan protokol konuşmaları sonrasında soru cevap bölümüne geçildi. Katılımcılardan gelen sorular Platform Genel Sekreteri Kadir Özbilgin tarafından cevaplandırıldı. Ayrıca bir çok katılımcı da platformla ilgili iyi dilek, temenni ve görüşlerini de dile getirdi.
Paylaş|

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler