16.1 C
Tokat
20 Nisan 2024 Cumartesi

spot_img

TSO’dan Tokatlı firmalara e-ihale eğitimi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda Ankara’dan gelen Kamu İhale Uzmanları tarafından e-ihale eğitimi verildi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda Ankara’dan gelen Kamu İhale Uzmanları tarafından e-ihale eğitimi verildi.
Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, Meclis Başkanı Dursun Sansar, Yönetim Kurulu Üyesi Naci Altın ile Genel Sekreterimiz Sinan Ardil’in katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren geniş çaplı bilgilendirme eğitimine Odamız üyesi firma temsilcilerinden yoğun katılım sağlandı. Kamu İhale Kurumu’ndan şehrimize gelen Muhammed Şahin ve Abdulsamet Battal tarafından yapılan bilgilendirme öncesinde, katılımcılara hitaben konuşan Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik Tokat’ın çok ciddi yetişmiş insan birikimine ve potansiyeline sahip olduğunu söyleyerek; “Çok ciddi bir insan potansiyelimiz var. Bu insanlara gelecekle alakalı bir özgüven ortamı oluşturmamız, bir yatırım ortamı oluşturmamız ve onların önünün açma imkânını sağlamalıyız. Bunu da Ticaret ve Sanayi Odasının bir şekilde oluşturması lazım. Bunu yaparken de iletişimimizin üst düzeyde olması lazım. Yöneten-yönetilen gibi değil de; hepimiz kendimizi bu işin paydaşları gibi görürsek olur. Bu odanın üyesi olan bütün arkadaşlarımızın bu odanın başkanıymış gibi kendisini o duyguyla görmesini ve o sorumluluğu hissetmesini istiyorum. Bu şehrin bazı olumsuzlukları lügatinden çıkarması gerektiğine inanıyorum. Olmaz, yapamayız gibi şeyleri bir kenara koyacağız. Biz istersek, bir araya gelirsek yaparız düşüncesinin hâkim olduğu bir atmosferi oluşturacağız. Şu an son derece olumlu psikolojik bir ortam var. Bizim rezerv, imkan sorunumuz yok, sadece nitelikli elemanları bir araya getirip doğru yöne kanalize edebilme sorunumuz var. Bir şeyler yapabilecek yatırım yapabilecek, yatırım yapabilecek arkadaşlarımızın biz her alanda sonuna kadar yanındayız, arkasındayız, destekleyeceğiz. Her aşamada onların yanlarında olacağız. O özgüveni onlara bir şekilde vermemiz aşılamamız lazım” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Naci Altın’ın da söz aldığı programda, dijital dönüşümün ticaret hayatına olan etkisi de gündeme geldi. Altın bu minvalde yaptığı konuşmasında: “Dijital dönüşümün başladığı bir çağda yaşıyoruz. Bütün sistemler elektronik ortamlara taşınıyor. E ile başlayan bir sürü uygulamayı hayatımızın içerisinde artık hep beraber görüyoruz, kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. E-devlet süreci ile başlayan e dönüşüm serüveni özellikle son sistemle beraber Türkiye’nin bir politikası haline geldi. Bu politika e dönüşüm politikası, bununla ilgili gerekli organizasyonlar Türkiye’de yapılıyor. E devlet uygulamaları ile bütün sistemler entegre haline getiriliyor, bu entegrasyonun sonucunda da aslında değişen şeyler bizim iş yapış şekillerimiz oluyor. E-devlet uygulamaları aslında bizim işletmelerimizdeki dönüşümün de bir öncüsü. E ihale süreci bizi ofisimizden artık ihaleye girdirecek seviyeye getiriyor. Yani kilometrelerce yol gitmeyeceğiz belki katılmak isteyip te gidemediğimiz ihalelerden dolayı pişmanlık duymayacağız. Hazırlığımızı yapıp ofisimizden artık ihalelere girebilecek seviyeye geleceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Kamu İhale Kurumu’ndan şehrimize gelen Muhammed Şahin ve Abdulsamet Battal tarafından bilgilendirme yapıldı.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler