15.1 C
Tokat
19 Nisan 2024 Cuma

spot_img

VERGİ KAYITLARINI KONTROLE DAVET

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 83. Maddesi ve Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 8. Maddesi uyarınca Ekim-Kasım ayında yapılacak olan Odamız Organ seçimleri ile ilgili olarak, Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye olarak seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Aynı Kanun hükümleri uyarınca, Odamıza olan aidatlarını ödememeleri nedeniyle askı listesine alınan ve bu nedenle Odamız meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinmiş olan üyelerimizin seçimlere katılabilmeleri, aidat borçlarını ödeyerek askı listesinden çıkmaları halinde mümkün olacaktır.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları, 27 Eylül 2022 – 04 Ekim 2022 tarihleri arasında 08:30-17:30 mesai saatleri içerisinde incelemeye açık tutulacak olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların vergi dairesinden alınmış vergi mükellefiyetlerini gösteren bir evrak ile birlikte firma yetkilisi tarafından yazılı olarak yapılması gerekmektedir.

Anılan süre içerisinde, Kanunun bu amir hükmünü yerine getirmeyen ve vergi mükellefiyeti kayıtlarını kontrol etmeyen üyelerimizin Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır. İlanen tebliğ olunur.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Sosyal Medyada TTSO

4,259BeğenenlerBeğen
1,368TakipçilerTakip Et
3,543TakipçilerTakip Et

Online İşlemler